Wouter van den Bent.

Wou­ter van den Bent.

Ad­vo­caat. 

Wouter van den Bent begon zijn carrière bij advocatenkantoren in Nijmegen en Velp. In 2017 maakte hij de overstap naar ons kantoor. Wouter is gespecialiseerd in insolventie- en ondernemingsrecht.

Wouter wordt gezien als een enthousiaste en gedreven advocaat. Hij is opgegroeid in een ondernemersfamilie uit de regio Nijmegen en begrijpt de processen die in een onderneming spelen en de uitdagingen die daarbij komen kijken. De combinatie van zijn juridische en praktijkgerichte kennis maakt hem een waardevolle sparringpartner. Wouter adviseert en procedeert over insolventie- en ondernemingsrechtelijke vraagstukken op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid, financiering en zekerheden, herstructureringen, bedrijfs- en aansprakelijkheidsrisico’s, commerciële contracten, handelsgeschillen en high end incasso. Daarnaast ondersteunt Wouter de curatoren van Certus Advocaten bij de afwikkeling van faillissementen. Voor hen treedt hij ook regelmatig op als (proces)advocaat.

“Het vinden van een passende out-of-the-box oplossing – of deze nu meer juridisch of juist praktisch van aard is – geeft mij de meeste voldoening in mijn werk. Je kunt daarmee echt van meerwaarde zijn voor je cliënt.” ~ Wouter

Opleidingen

2020 — 2021
Grotius Academie – Insolad/Specialisatieopleiding insolventierecht
(cum laude)

 

2017 — 2018
Centrum voor Postacademisch juridisch Onderwijs – Insolventierecht voor curatoren (cum laude)

 

2011 — 2014
Radboud Universiteit – Master Nederlands recht, ondernemingsrecht

 

2006 — 2011
Radboud Universiteit – Bachelor Nederlands recht


Contactgegevens Wouter van den Bent