Het goed regelen van juridische zaken is de investering meer dan waard. Wij bieden u niet alleen de zekerheid dat u goed wordt geholpen, maar ook de zekerheid dat u niet te veel betaalt voor onze dienstverlening.
We zetten onze juridische kennis en ervaring in om het beste voor u en uw onderneming te bereiken. Daarin trekken we samen met u op. Door effectief samen te werken en korte communicatielijnen te hanteren, kunnen we ook efficiënt omgaan met uren en kosten. Doordat al onze advocaten zijn gespecialiseerd hebben zij minder uren nodig om tot het juiste resultaat te komen. Ten opzichte van andere kantoren hanteren wij zeer concurrerende tarieven.
Kosten advocaat
Uiteraard is iedere zaak maatwerk. Afhankelijk van uw vraag en van de ervaring van de advocaat, hanteren wij een tarief van € 220 tot € 300 per uur (inclusief reiskosten, exclusief btw). Ook flexibele tariefafspraken behoren tot de mogelijkheden; wij stellen daarbij uw wensen centraal en zorgen voor een passend voorstel in uw zaak. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek als u meer informatie wenst.
Kosten procedure
De kosten van een procedure bestaan naast de kosten voor de werkzaamheden van de advocaat uit griffierecht, deurwaarderskosten en bij een negatieve uitkomst eventueel een proceskostenveroordeling.
Griffierecht betalen wij rechtstreeks aan de gerechtelijke instantie waar de procedure loopt, bijvoorbeeld de rechtbank of het hof. De hoogte van het griffierecht is afhankelijk van het type rechtszaak en de waarde van de rechtszaak. Een overzicht van de actuele griffierechten vindt u op de site van de rechtspraak. Griffierecht bent u verschuldigd als eiser én gedaagde, tenzij het een procedure voor de kantonrechter betreft. In dat laatste geval betaalt de verweerder geen griffierecht.
Deurwaarderskosten variëren per zaak. Als u de procedure start dan moet de dagvaarding worden betekend aan de gedaagde door een deurwaarder. Krijgt u een positief vonnis als eiser óf gedaagde? Dan moet het vonnis na afloop meestal worden betekend aan de wederpartij. Ook hiervoor moet een deurwaarder worden ingeschakeld. Als het vonnis uiteindelijk ten uitvoer moet worden gelegd, ook wel executie genoemd, dan komen daar extra deurwaarderkosten bij voor beslag, verhaalsonderzoek etc. Op de website van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders vindt u een overzicht van de deurwaarderskosten.
Bij een procedure zal de rechter een oordeel vellen over de proceskosten. Meestal moet de in het ongelijk gestelde procespartij de proceskosten van de andere partij betalen. Soms moeten alle partijen hun eigen kosten dragen omdat beide partijen gedeeltelijk in het gelijk worden gesteld. Als een proceskostenveroordeling wordt toegewezen betekent dit meestal dat de in het ongelijk gestelde partij aan de wederpartij het griffierecht moet betalen en een forfaitaire proceskostenvergoeding voor de kosten van de advocaat. Deze forfaitaire kostenvergoeding is vaak lager dan de daadwerkelijke advocaatkosten. Per verrichting (bijvoorbeeld het opstellen van een dagvaarding of het bijwonen van een zitting) worden punten toegekend en afhankelijk van de waarde van de zaak vermenigvuldigd tegen een landelijk vastgesteld tarief. De huidige proceskostenregeling vindt u op de website van de rechtspraak.