Rechtsvorm kiezen voor uw bedrijf..

Keu­ze voor de juis­te pas­sen­de rechts­vorm.

Bij het oprichten van een bedrijf komt veel kijken. Bijvoorbeeld de vraag welke rechtsvorm het beste past bij uw zakelijke activiteiten. Kiest u voor een besloten vennootschap (bv) of past een vennootschap onder firma (vof), eenmanszaak of naamloze vennootschap (nv) beter bij uw situatie?

Om tot een antwoord te komen is het belangrijk dat u de juridische gevolgen goed overziet. Wat betekent de keuze voor een rechtsvorm van uw bedrijf voor uw belastingverplichtingen, aansprakelijkheid en persoonlijk risico? Ons team van specialisten helpt u met het maken van een weloverwogen keuze. Daarnaast denken wij graag met u mee over het structureren van uw onderneming.

Rechtsvorm van uw bedrijf omzetten

Vraagt u zich af of de eerder gekozen rechtsvorm nog wel past bij de huidige omvang van uw bedrijf? Bestaat uw onderneming uit meerdere vennootschappen of gaat u nieuwe risicovolle activiteiten ontplooien? Dan kan het raadzaam zijn om deze activiteiten onder te brengen in een aparte entiteit of om juist een fiscale eenheid te vormen. Onze specialisten fungeren graag voor u als sparringpartner en zoeken voor u uit wat in uw specifieke situatie de optimale structuur is voor uw onderneming.

Corporate governance en compliance

Naast de keuze voor een rechtsvorm voor uw bedrijf wordt u als ondernemer geconfronteerd met vraagstukken over corporate governance en compliance. Certus Advocaten heeft ruime ervaring in het vormgeven van de structuur en corporate governance binnen uw onderneming en wij kennen de governance codes voor specifieke branches. We helpen u bij het behouden van overzicht in voor u geldende wet- en regelgeving en ondersteunen u bij het vormgeven van het intern toezicht en de checks and balances binnen de onderneming.

Zoekt u juridisch advies op het gebied van rechtsvormen? Het team van Certus Advocaten staat voor u klaar.

Bekijk wat we nog meer voor u kunnen betekenen op het gebied van ondernemingsrecht.

Bevindt uw onderneming zich in zwaar weer? Benader ons dan voor onze expertise in faillissementsrecht.